کپنهاگ پایتخت دانمارک بهعنوان تمیزترین شهر جهان و زیست پذیرترین شهر دنیا شناخته شده است.
در تعیین بهترین شهرهای دیجیتالی جهان، داوران از چهار اصل قابلیت اتصال، خدمات، فرهنگ و پایداری برای بررسی استفاده میکنند که در میان آنها، پایتخت دانمارک بیشترین امتیاز را از آن خود کرد.
کپنهاگ و سنگاپور برای ایجاد پایداری و قابلیت اتصال از فناوری به خوبی استفاده کردند و با بهره مندی از اینترنت پرسرعت و حفظ امنیت در مقابل حملات سایبری توانستهاند، رشد و نوآوری را برای کشور به ارمغان آورند.
چرا باید در مدیریت شهری، کپنهاگ را الگوی توسعه خود قرار دهیم؟
در کپنهاگ با انجام پروژههای معماری سازگار با محیط زیست (مانند بامهای سبز در ساختمانهای تجاری و نوساز)، طرحهای انرژیهای تجدیدپذیر، باغهای شهری و جلوگیری از آلودگی هوا (با استفاده از دوچرخه یا اتوبوسهای برقی در حمل و نقل عمومی) توانستهاند به پایداری شهر بسیار کمک کنند.
کپنهاگ شهری با ساختاری قدیمی و خیابانهای باریک است که بیش از ۶۰ درصد از ساکنان کپنهاگ به جای رانندگی برای رفت و آمد خود، از دوچرخه استفاده میکنند و مدیران شهری برای حفظ فرهنگ دوچرخه سواری، از طرحهای مختلفی که به تشویق این فرهنگ کمک کند استقبال میکنند.
کپنهاگ همچنین برای مدیریت زباله، دستگاه هایی برای خرید زباله های شما قرار داده است که برای بطری و قوطی ها، مبلغی بین 1 تا 3 کرون پرداخت میکند.
کپنهاگ به دنبال چهار رکن مصرف انرژی، تولید انرژی، تحرک و ابتکارات مدیریت شهری است و یک طرح آب و هوایی به نام CPH 2025 تهیه کرده است که هدف آن این است که تا سال 2025 به عنوان اولین شهر بدون کربن در جهان شناخته شود.
کپنهاگ همچنین از حسگرهای هوشمند برای تشخیص مصرف و نشت آب استفاده میکند تا از به هدر رفتن آب و به حداقل رساندن تاثیر کربن آن، جلوگیری به عمل میآورد.
دانمارک از انرژی باد و خورشید برای کاهش تاثیر کربن خود میخواهد استفاده میکند، برای اینکار از ۹ جزیره مصنوعی آسیابهای بادی و نیروگاههای تبدیل زباله به انرژی استفاده کرده است. این پروژه میتواند بیش از ۳۰۰.۰۰۰ مگاوات بر ساعت برق تولید کند. این انرژی برای تامین برق حدود ۴۰.۰۰۰ خانه برای یک سال تمام کافی است.
امروزه، بیش از ۳۰ درصد انرژی مورد نیاز دانمارک از انرژیهای تجدیدپذیر تامین میشود و انتظار میرود تا سال ۲۰۳۰ به ۵۰ درصد برسد و تا سال ۲۰۵۰ به استقلال انرژی دست یابد. بخش قابل توجهی از این پایداری انرژی از سوختهای تجدیدپذیر و مدیریت زباله است.